tiistai 26. tammikuuta 2021

 

Olennaista naisille – Sinun kehosi, Sinun maasi

 

Rytmien maadoittaminen

 

James L. Oschman, Ph.D. & Gaetan Chevalier, Ph.D.

 

 

 

Millainen sää on tänään?

 

Usein yksi ensimmäisistä asioista joita teemme aamulla on sään tarkistaminen, joko television tai radion uutisista, katsomalla ikkunasta tai astumalla hetkeksi ulos. Säätila voi vaikuttaa merkittävästi päivämme kulkuun.

 

Mutta entä avaruussää? Kuulostaa joltain joka ei kuulu tähän maailmaan; toisaalta näin onkin ja toisaalta ei. Avaruussäällä voi itse asiassa olla suuria vaikutuksia elämäämme, esimerkiksi terveyteemme, etenkin naisilla. Tässä lisätietoa.

 

Maan kentät

 

Aisteilla kokemamme maailman takana on mahtava verkko voimakkaita mutta näkymättömiä energioita ja voimia, jotka vaikuttavat meihin joka hetki, jokaisena päivänä. Näistä voidaan käyttää nimeä geofyysiset kentät – maan painovoiman, magnetismin, sähkön ja sähkömagnetismin (valon) näkymättömät energiat. Tietomme näistä kentistä juontavat juurensa vuosisatojen tutkimuksiin monella tieteen alalla: biologia, fysiikka, geofysiikka, ilmakehän fysiikka, astronomia, astrofysiikka ja kosmologia. Tiedemiesten löydöt ovat tärkeitä, koska yksikään maan energioista ei ole pysyvä – ne kaikki vaihtelevat voimakkuudeltaan ja suunnaltaan hetkestä toiseen. Tiedätpä sitä tai et, suhteesi näihin geofyysisiin rytmeihin on elintärkeää terveydellesi. Ihmisen fysiologialla on yli sata biologista rytmiä, jotka ajoittuvat ja koordinoituvat ympäristön rytmien kanssa.

 


Tämä artikkeli on suunnattu etenkin naisille, koska naisten fysiologiaa ja lisääntymistä hallitsee kokoelma hormoneja, joiden määrä vaihtelee hetkestä toiseen suhteessa ympäristön rytmisiin muutoksiin. Kun kehosi rytmit ovat täydellisen synkronisoituneet geofyysisen ympäristösi kanssa, tunnet olosi hyväksi. Kun sinut on eristetty ympäristön tahdinmääräävistä rytmeistä, hormonijärjestelmäsi voivat muuttua kaoottisiksi, ja kehosi voi ilmaista tämän monien oireiden kautta. Jotkut näistä oireista voivat olla hyvin epämukavia, ja niitä esiintyy naisilla huomattavasti enemmän kuin miehillä. Haluamme näyttää sinulle, miten luonnon näkymättömät pulssit johtavat normaaliin hormonitoimintaan, miten eristäytyminen luonnosta voi häiritä tätä toimintaa, ja miten naurettavan helppoa tasapainon saavuttaminen on.

 

Jos sinulla on jotain näistä oireista, tämä artikkeli on sinulle:

 

- Epäsäännölliset tai epänormaalit kuukautiset

- Nesteen kertyminen kehoon

- Rintojen turvotus ja arkuus

- Fibrokystiset rinnat

- Päänsärky (etenkin ennen kuukautisia)

- Mielialan vaihtelut, ärsyyntyminen ja masennus

- Painonnousu ja rasvan kertyminen (etenkin vatsan ja lantion alueelle)

- Kylmät kädet ja jalat (kilpirauhasen toimintahäiriö)

- Hiustenlähtö

- Kilpirauhasen toimintahäiriö

- Hidas aineenvaihdunta

- Sumuinen ajattelu, muistihäiriöt

- Unihäiriöt, unettomuus

- Kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS)

 

Paikkamme luonnossa

 

On selvää, että kaikki elävät olennot säätelevät toimintojaan harmoniassa päivä-yö syklin kanssa. Kun aurinko nousee, ihmiset ja lukematon määrä olentoja kaikkialla aloittavat päivittäiset toimintansa, ja kun aurinko laskee, tahti hidastuu. Kuun ja auringon vetovoiman vaikutus synnyttää vuorovesiefektin, joka puolestaan säätelee kaikkia meren elämän toimintoja. Kun päivät pitenevät keväällä, kasvit tulevat esille maasta, aloittaen luonnollisen etenemisen siemenistä varsiin, oksiin, lehtiin, nuppuihin, hedelmiin, kukkiin ja jälleen takaisin siemeniin seuraavaa kiertoa varten. Lopputuloksena on elämän säännöllinen progressio läpi monien järjestelmällisten vaiheiden, harmoniassa maan ja taivaankappaleiden kanssa.

 

Vähemmän selviä ja vähemmän tiedettyjä ovat muut, hienovaraisemmat luonnolliset pulssit, jotka ovat myös tekemisissä sisäisten fysiologisten kellojemme säätelyn kanssa. Esimerkiksi, monet ihmiset tietävät vuorovesistä, joita auringon ja kuun vetovoima synnyttää. Näiden taivaankappaleiden maahan kohdistama voima muuttuu jatkuvasti. Vähemmän tiedetty fakta on, että auringon ja kuun vetovoima synnyttää vuorovesiä myös ilmakehässä. Ilmakehämme ulkoinen pinta on auringon sähköisesti lataama, muodostaen ionosfäärinä tunnetun kerroksen joka ”hengittää” ylös ja alas jokaisen kuun- ja auringonkierron mukaan. Jättimäiset sähkövirrat kiertävät ionosfäärissä, aikaansaaden virtaavia pyörteitä maanpinnan johtavissa kerroksissa. Näitä virtauksia on tutkittu laajalti. Jännite ionosfäärin ja maan pinnan välillä synnyttää sähköisen kentän, jonka voimakkuus vaihtelee hetkestä toiseen. Kun seisomme paljain jaloin maassa, kehoomme vaikuttavat nämä sähkökentät ja niiden fysiologiallemme välittämä rytminen tieto sekä läheisistä että etäisistä meteorologisista, geofyysisistä ja taivaallisista ilmiöistä.

 


Yksinkertaisesti sanottuna, yksi parhaista asioista joita voimme tehdä vähentääksemme kroonisen sairauden kehittymisen riskiä on viettää ainakin osa päivästä yhteydessä maahan. Ulkona paljain jaloin oleskelu on yksi keino. Toinen on käyttää maadoituslakanaa sängyssä, tai istuttaessa maadoitusmattoa jalkojen alla. Nämä ovat hyvin yksinkertaisia, mitättömiltä vaikuttavia muutoksia elämäntyylissämme, mutta niillä voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia.

 

Jotkut joogan ja qigongin kaltaisten muinaisten harjoitusten opettajat suosittelevat kaikkien harjoitteiden tekoa paljain jaloin yhteydessä maahan. Sisätiloissa kävelyä, juoksemista tai muita harjoitteita ei voida verrata samojen aktiviteettien tekemiseen ulkona paljain jaloin. Naiset, jotka työskentelevät paljain jaloin puutarhassa tai kävelevät rannalla ilman kenkiä tuntevat hyvin sen erityisen hyvinvoinnin tunteen, joka syntyy suorasta ihokontaktista maan sähkökentän kanssa. Miksi näin?

 

Maan lähellä elävät alkuperäiskansat ovat tienneet maakontaktin tärkeyden muinaisista ajoista lähtien. Esimerkiksi Amerikan alkuperäiskansan päälliköt keskustelivat asiasta perinteisessä tarinankerronnassaan:

 

                      Ihon oli hyvä koskettaa paljasta maata, ja vanhat ihmiset ottivat mielellään mokkasiininsa  pois ja kävelivät paljain jaloin pyhällä maaperällä…. he istuivat maassa tuntien olevansa lähellä äidillistä voimaa… maaperä oli rauhoittava, voimaannuttava, puhdistava ja parantava.

                      - Luther Standing Bear (1868-1939) Sioux-heimon päällikkö

 

Läpi historian, ihmiskunta on joko kävellyt paljain jaloin tai käyttänyt johtavasta materiaalista kuten eläinten nahasta valmistettuja jalkineita (esimerkiksi mokkasiineja). He nukkuivat maan pinnalla tai eläinten taljoilla. Suoran kontaktin kautta, tai jalkinemateriaalina tai nukkuma-alustana käytetyn, hien kostuttaman eläinnahan läpi, maan yltäkylläiset vapaat elektronit ja geosähköiset rytmit johdettiin heidän kehoihinsa, jotka olivat myös sähköisesti johtavia. Tämän mekanismin kautta heidän kehojensa jokainen osa, jokainen molekyyli, solu, kudos ja elin, altistui maan rytmisille kentille, vakaannuttaen kaikkien osien sähköisen ympäristön ja tarjoten sen avainasemassa olevan ainesosan jota energia-aineenvaihdunta ja immuunijärjestelmä tarvitsevat: maan elektronit.

 

1950-luvulle saakka, suurin osa ihmisistä jatkoi tärkeän maayhteyden ylläpitoa, koska kenkien pohjat valmistettiin nahasta, joka on suoraan verrannollinen mokkasiinien tai eläintaljojen johtaviin ominaisuuksiin. Teollistuvassa maailmassa eläville ihmisille suuri muutos koitti, kun aloimme käyttää kenkiä, joiden pohjamateriaali oli valmistettu eristävästä kumista, muovista tai komposiitista nahan sijasta. Koska muovi oli varsin halpaa, helppoa valmistaa, monikäyttöistä ja vedenkestävää, sitä alettiin käyttää valtavassa määrässä tuotteita, aina paperiliittimistä autoihin, avaruusraketteihin ja lentokoneisiin. Pian muovi syrjäyttikin monet perinteiset materiaalit kuten puun, kiven, eläinten sarvet ja luut, nahan, paperin, metallin, lasin ja keramiikan, monissa käyttötarkoituksissa.

 


Muutamat tarkkanäköiset ihmiset varoittivat, että eristävien materiaalien käyttö kengissä saattaisi eristää meidät maan energiakentistä, mutta modernien synteettisten materiaalien tuoma rahansäästö siirsi pikku hiljaa suurimman osan ihmisistä pois maakontaktista, tilanteeseen jossa iso osa meistä harvoin koskettaa maaperää. 1950-luvulla 95 prosentissa kengistä oli nahkapohjat, 2010-lukuun mennessä 95 prosentissa oli synteettiset pohjat. ”Muovivallankumous” toi myös muita elintapamuutoksia, kuten pikaruuan, tietokoneet ja matkapuhelimet. Ihmiset siirtyivät sisätiloihin katsomaan televisiota ja syömään valmiiksi pakattua ruokaa. Ihokontakti maan kanssa tuli harvinaiseksi. Tämän ajanjakson aikana kansanterveys heikkeni dramaattisesti.

 

Diabetes ja muut krooniset sairaudet

 

Samaan aikaan kun muovit ottivat vallan kenkäsuunnittelussa, stressin aiheuttamat krooniset sairaudet, immuunijärjestelmän häiriöt ja tulehdukselliset sairaudet lisääntyivät tasaisesti. Nykyään autoimmuunisairauksien määrä kasvaa patologioista kaikkein nopeimmin. Tästä huolimatta, sitä mahdollisuutta että muovien käyttäminen jaloissamme voisi olla yhteydessä kroonisiin- tai autoimmuunisairauksiin ei koskaan harkittu modernissa biolääketieteessä tai kansanterveyden alan tutkijoiden parissa. Tämänhetkiset tutkimukset osoittavat kiistatta tähän suuntaan: meillä on esimerkiksi maailmanlaajuinen diabetesepidemia, sairaus jonka tulehdus aikaansaa. On monia syitä epäillä, että tämä epidemia ja muiden kroonisten sairauksien lisääntyminen on osaksi yhteydessä maayhteyden menettämiseen. Yhdysvalloissa diabetes vastaa 10 prosentista kaikista terveydenhoitokuluista.

 

Varhain 1950-luvulla, lääkärissä käytiin suurimmaksi osaksi infektiosairauksien, loukkaantumisten tai raskauden vuoksi. 65 vuotta myöhemmin, siellä käydään vallitsevasti kivun, stressin ja kroonisten sairauksien takia. Tämän lisäksi miljoonilla on univaikeuksia, mikä lisää kroonista stressiä.

 

Yksi ensimmäisistä tutkimuksista osoitti, että parempi uni oli yhteydessä stressihormonina tunnetun kortisolin päivä/yö-rytmin normalisoitumiseen kahdeksan viikon maadoitettuna nukkumisen jälkeen. Maadoitetun unen vaikutusta melatoniiniin tutkittiin myös, koska melatoniini on tärkein käpyrauhasen erittämistä hormoneista. Melatoniinitasot ovat hyvin mielenkiintoisia ja tärkeitä, koska melatoniini säätelee unta ja monia muita hormonirytmejä, tukee immuunijärjestelmää, hidastaa soluvaurioita ja solujen ikääntymistä, parantaa energia-aineenvaihduntaa ja saattaa jopa estää syöpäsolujen kasvua. Kuuden viikon maadoittuneena nukkumisen jälkeen, melatoniinitasot nousivat 66 prosentilla koehenkilöistä.

 

Nämä havainnot, viitaten yhteyteen maadoittumisen ja kahden tärkeän hormonin, kortisolin ja melatoniinin, välillä ovat todistusaineistoa sille, että maan hienovaraisten geosähköisten kenttien, fysiologian ja hyvinvoinnin välillä on merkittävä suhde. Kortisoli ja melatoniini ovat merkittävä osa monimutkaisia palautejärjestelmäprosesseja, jotka säätelevät monia sisäeritteitä ja rauhasia laajoin seurauksin. Näiden systeemien epätasapaino voi ”merkittävästi vaikuttaa koko kehon fysiologiaan ja biokemiaan”. Tästä syystä ei ole yllättävää, että sadat naiset ovat raportoineet maadoituksen auttavan moniin, esimerkiksi aikaisemmin mainittuihin terveysongelmiin.

 


Geofyysiset kentät

 

Monet jatkuvasti muuttuvat maanpäälliset ja maan ulkopuoliset ilmiöt luovat jatkuvasti muuttuvia sähkökenttiä maassa paljain jaloin seisovaan ihmiseen. Auringonpilkut aiheuttavat auringonpurkauksia, jotka voivat luoda geomagneettisia ja geosähköisiä myrskyjä ionosfäärissä. Revontulet (aurora borealis) syntyvät auringosta tulevista sähköisistä latauksista. Aurinkotuulen tuottamat sähkövirtaukset kiertävät ionosfäärissä, luoden virtaavia pyörteitä maanpinnan johtavissa kerroksissa (geosähköiset virtaukset). Ja ionosfäärin ja maanpinnan välinen jännite luo merkittävän sähkökentän jalkojemme ja päämme välille, jos pidämme kenkiä. Salamointi tuo sähkömagneettisia signaaleja, jotka poukkoilevat edestakaisin maanpinnan ja ionosfäärin välillä. Tämän tuloksena on jatkuvasti muuttuva kenttä, joka tunnetaan Schumannin resonanssina. Massiiviset, korkeamagneettiset planeetat Saturnus ja Jupiter vaikuttavat vuoron perään ilmakehän vuorovesi-ilmiöön ja maan kuoren läpi tuleviin virtauksiin. Kaikki nämä vaikutukset toimivat yhdessä tuottaen ajan mukaan vaihtelevan sähkökentän, joka siirtyy paljain jaloin olevan ihmisen kehoon ja säätää hänen biologista kelloaan.

 

Monet tutkijat ovat ehdottaneet, että geosähköiset kentät vaikuttavat ihmisten terveyteen ja käyttäytymiseen. Yksi näkyvimmistä oli eräs maailman tunnetuimmista kemisteistä, Svante August Arrhenius, joka kehitti teorian suolan liukenemisesta veteen. Hän löysi myös kasvihuoneilmiön. Juuri ennen vuotta 1900, Arrhenius ehdotti, että biologiset rytmit saattavat olla vuorovesien kanssa synkronisoituja maata ympäröivissä kosmisissa voimissa. Myöhemmin hän ehdotti, että vuorovesien magnetismi on yksi biorytmejämme säätelevistä kelloista. Arrhenius ehdotti myös, että hormonirytmimme linkittyvät kuunkiertoon. Nämä hormonit säätelevät solujemme jakautumisen ja aivojemme toiminnan tahtia. Arrhenius tutki kosmisia vaikutuksia kasvien, eläinten ja ihmisten käytökseen, ja löysi dataa keuhkoputkentulehduksen ja epilepsian esiintymisestä jaksoittain, samoin kuin synnyin- ja kuolinmäärien vaihtelusta ja ihmisen ovulaatiokierrosta.

 

Monille on itsestään selvää, että elämä on osa suurempaa kokonaisuutta, ja auringon, kuun, planeettojen ja muiden taivaankappaleiden rytmien täytyy vaikuttaa meihin. Todistusaineistomme maadoituksen vaikutuksista tukee tätä. Joidenkin tiedemiesten joukossa esiintyy kuitenkin vahvoja ennakkoasenteita mitä tahansa sellaista konseptia kohtaan, joka voitaisiin nähdä tukena astrologialle, johon suhtaudutaan suurin epäilyksin. Kaksi persoonallisuutta kilpailevat. Toinen on feminiinisempi, runollisempi näkökulma siitä, että ”kukaan ihminen ei ole saari”. Toinen on maskuliinisempi, individuaalinen pioneerinäkökulma itseensä luottamisesta, jota on esiintynyt tarinoissa ja elokuvissa kuten ”Näin valloitettiin Villi Länsi”, ja muissa vastaavissa seikkailuissa jotka vaativat vahvoja henkilöitä ”voittamaan erämaan” olemalla luonnonvoimien saavuttamattomissa.

 

Historiallisesti, monet uskonnot ja kulttuurit ovat uskoneet, että aurinko ja muut ulkoiset syklit ja vaikutukset voivat muuttaa kollektiivista käytöstä. Vaikka tätä kohtaan on esiintynyt paljon skeptismiä, sille on myös tieteellisiä todisteita. Yhteiskunnan tasolla, lisääntynyt väkivalta, rikosmäärät, yhteiskunnallinen levottomuus, vallankumoukset ja terrori-iskujen esiintymisen tiheys on linkitetty auringonkiertoon ja siitä johtuviin geofyysisten kenttien häiriöihin. Ensimmäiset todisteet esitti Alexander Tchijevsky, venäläinen tiedemies joka huomasi ensimmäisen maailmansodan verisimpien taisteluiden tapahtuneen auringonpilkkujen esiintymishuippujen aikaan. Tchijevsky tutki seuraavaksi maailmanlaajuisesti historian tapahtumia vuodesta 1749 ja vertasi tärkeimpiä tapahtumia auringonkiertoihin vuoteen 1926 saakka. Hänen esittämiinsä väittämiin suhtauduttiin aluksi halveksien, mutta lopulta niiden havaittiin pitävän paikkaansa: enemmän kuin kaksi kolmasosaa kaikista ihmiskunnan levottomuuksista, mukaanlukien Venäjän vallankumous vuonna 1917, tapahtui aikana, jolloin auringonpilkkuja esiintyi eniten. Ainoa kyseenalaiseksi jäänyt alue oli tämän yhteyden selittävä mekanismi, mutta Tchijevsky esitti teorian: ionit, tai ylimääräinen lataus ilmassa, saattoivat toimia välittäjinä riippuvaisuudessamme auringon kosmista pulssia kohtaan. Arrhenius ja muut tiedemiehet saavuttivat samanlaisia johtopäätöksiä. Myös Kansasin yliopiston professori Raymond Wheeler havaitsi, että kansainväliset taistelut lisääntyvät ja vähenevät säännöllisin, noin 11 vuoden väliajoin: hänen tekemänsä tutkimus kattoi 2500 vuoden jakson, ja osoitti myös selvän yhteyden vakavien taisteluiden ja auringonkiertojen välillä.

 


Geosähköisyys ja elämä

 

Svante August Arrheniuksen mukaan sähköinen jännitys ilmassa vaikuttaa biokemikaalisiin reaktioihin ja sitä myötä kaikkiin eläviin olentoihin. Maan pinnalla on valtava määrä elektroneja, jotka antavat sille negatiivisen sähkövarauksen. Jos seisot ulkona selkeänä päivänä kengät jalassa tai asfaltilla, maan ja pääsi välissä on noin 200 voltin staattinen sähköinen jännitys tai varaus. Jos seisot paljain jaloin, koko kehosi, niin sisältä kuin ulkoa, on sähköisessä kontaktissa maan pinnan kanssa. Kehosi on varsin hyvä johdin. Ihosi ja maan pinta muodostavat jatkuvan negatiivisesti varautuneen pinnan, jossa on sama sähköpotentiaali. Kehosi sisällä tai pinnalla ei näin ole sähkövarausta. Ionosfäärin ja maanpinnan välisen valtavan sähkökentän vuoksi eristävästä materiaalista valmistettujen kenkien pitäminen johtaa suureen sähköpotentiaaliin jalkojen ja pään välillä. Mitä korkeammalla ihminen asuu, sitä pahempi tilanne. Terveysdata viittaa siihen, että usean kerroksen rakennuksissa asuminen yhdistyy merkittävään aivohalvausriskiin verrattuna yhden kerroksen asuintaloihin. Jos jokainen kerros on kolme metriä korkeammalla kuin alapuolella oleva, sähköpotentiaali lisääntyy noin 457 voltilla jokaista kerrosta kohti. Maadoittuminen estää tämän varauksen muodostumisen, tai Arrheniuksen mainitseman ”sähköisen jännityksen”.

 

Johtopäätökset

 

Fysiologiset rytmit ovat keskeisiä elämälle. Olemme kaikki tuttuja sydänlyöntiemme, kävellessämme syntyvien rytmisten liikkeiden, päivittäisen heräämis-nukkumissyklimme ja kuukautiskiertomme kanssa. Yli sata muuta rytmiä, yhtä tärkeitä mutta ei yhtä selkeitä, ovat perustana hormoneille jotka säätelevät kasvua, aineenvaihduntaa, ruuansulatusta ja lukemattomia muita kehon prosesseja. Rytmit ovat vuorovaikutuksessa sekä toistensa että vaihtelevan ympäristön kanssa. Lukemattomat palautesysteemit koordinoivat elämän mahdollistavaa järjestelmällistä toimintaa. Rytmisten prosessien häiriöt normivaihteluita pidemmälle tai epänormaalit rytmit on yhdistetty huonoon oloon ja sairauksiin. Maadoitus palauttaa ihmisfysiologian nopeasti normaaliksi.


James L. Oschman, Ph.D & Gaetan Chevalier, Ph.D: Essential for Women - Your Body, Your Earth.

Grounding your Rhythms.

Alkuperäisartikkelista tehty lyhennetty suomennos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti