maanantai 11. kesäkuuta 2012

Punkki paratiisissa ja muita ongelmia

Joko olet aloittanut maadoittumisen?  Kuljet paljain jaloin päivisin ja yöt nukut jalat maadoituslakanalla? Kenties et huomaa mitään muutosta olotilassasi. Tai ehkä nukut entistä huonommin ja näet vielä voimakkaita painajaisia.
Ei hätää. Se kuuluu aluksi asiaan. Mutta varmuuden vuoksi tarkistetaan, onko kaikki kunnossa.
Minne olet maadoitusjohdon laittanut?
Onhan pistorasiasi ihan oikeasti maadoitettu eikä vain verhoiltu maadoitetulta näyttävällä kuorella?  On nimittäin ihan mahdollista, että juuri sen pistorasian kohdalla on jotain pielessä. Suosittelen testaamaan maadoituksen toimivuuden testerillä, joka lahjomattomasti kertoo tilanteen.
Jos lakanastasi lähtee johto ulos maahan, tarkista, ettei se ole niin lähellä rakennusta, että sen alla on esimerkiksi styroksia eristeenä.  Tai ettei se ole vallan kuivalla hiekkamaalla, jolloin johtavuus huononee. Kukkaruukkuun maadoituspuikkoa ei kannata laittaa, vaikka se olisikin kätevästi lähellä ja vielä helppo pitää kosteana.
Miten olet tuotetta hoitanut?
Lakana on väriltään hieman harmahtava, mutta sitä ei kannata yrittää valkaista valkaisuainetta sisältävällä pesuaineella. Lakana toki valkenee, mutta samalla katoaa myös lakanan johtavuus, koska hopea on arka aine. Hopealangat lakanakankaassa ovat kaiken a ja o johtavuuden kannalta.  Huuhteluaine ei myöskään ole tarpeen eikä suositeltava samasta syystä.  Lakana ei sähköisty.
Kosketatko lakanaa?
Oletko kenties vilukissa ja vuoraat itsesi yöksi pyjamalla, villasukilla, käsineillä ja ehkä myssylläkin?  Jotta lakana maadoittaisi sinut, on paljaan ihosi kosketettava sitä.  Pienikin ala ihoa riittää – kunhan et ole rasvannut itseäsi niin, että ihokosketus ei toimi.
Vettä, vettä!
Me ihmiset olemme 70-80 % vettä.  Jos jostain syystä kärsit nestevajauksesta, ei maadoittuminen toimi täydellisesti.  Vedenjuonti on kaikin puolin suositeltavaa, etenkin kesäaikana, mutta liiallisuuksiin ei kannata mennä siinäkään.
Paha stressi
Maadoittamalla itsesi – tavalla tai toisella – helpotat kehosi fyysistä stressiä.  Mutta jos henkinen stressi, kiire, ihmissuhteet, taloudelliset tai muut ongelmat kuormittavat elämääsi, ei maadoittuminen välttämättä toimi. Luontokaan ei pysty ihmeisiin.  Sinun on aika pysähtyä ja miettiä, mitä muutoksia voisit elämässäsi tehdä, jotta stressi vähenisi. 
Ja mitä tulee blogini otsikkoon – paljain jaloin kulkiessa kannattaa välillä tarkistaa, onko matkaan mahdollisesti  lähtenyt  punkki . Jostain syystä ne ovat nyt supervaarallisia ja vaanivat kaikkialla.  Lapsuudessani varoiteltiin  menemästä lepikkoon, koska siellä on punkkeja.  Ja jos punkki jostain löytyi, se poistettiin (vanhalla kunnon voilla).
Punkeista ja muista pikkuhirviöistä huolimatta elämme nyt paratiisimaisessa kesässä. Eikö totta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti